Κινέζικες μοτοσυκλέτες μόνο στο όνομα ή και στη χάρη;

Κινέζικες μοτοσυκλέτες μόνο στο όνομα ή και στη χάρη;

Αρθρο της Mototriti.gr

Κινέζικες μοτοσυκλέτες μόνο στο όνομα ή και στη χάρη;

Με την πλειοψηφία των εργοστασίων να επιλέγουν πλέον την Κίνα για την παραγωγή των μοντέλων τους, εσύ δίνεις σημασία στις προδιαγραφές που δίνει η κάθε εταιρεία ή στη χώρα συναρμολόγησης

Η ετήσια παραγωγή στην Κίνα αυξάνεται με μαθηματική ακρίβεια την τελευταία δεκαετία και ένα ικανός αριθμός μοτοσυκλετών παράγεται στα εργοστάσια της. Στόχος είναι να ανταγωνιστούν ευθέως τις παραδοσιακές βιομηχανίες και συνεχώς βελτιώνουν την ποιότητα των μοτοσυκλετών τους. Ταυτόχρονα και οι κατασκευαστές από την Δύση εγκαθιστούν γραμμές παραγωγής στην Κίνα, καθώς αναζητούν τη μείωση του κόστους, ώστε να κρατήσουν ανταγωνιστικές τις τιμές τους. Γι αυτό βλέπουμε να κυκλοφορούν όλο και περισσότερα μοντέλα μοτοσυκλετών με την ένδειξη «Made in China».

Κάποιοι ακόμα τα βλέπουν με καχυποψία κάποιοι άλλοι όμως υποστηρίζουν ότι αυτό που μετράει είναι οι προδιαγραφές που δίνει η κάθε εταιρεία και όχι ο τόπος συναρμολόγησης. Φυσικά υπάρχουν Κινέζικα προϊόντα χαμηλής ποιότητας στην αγορά, όμως υπάρχουν και μοτοσυκλέτες που είναι κινέζικές μόνο στο όνομα και όχι στη χάρη. Εσύ θα αγόραζες ένα Κινέζικο μοντέλο ή ακόμα τα αντιμετωπίζεις ως ταμπού;

Πάρε παράδειγμα τα προϊόντα τεχνολογίας από εταιρείες κολοσσούς, όπως τα smartphones, οι τηλεοράσεις και οι υπολογιστές, τα οποία κατασκευάζονται στην κίνα και δεν είναι στην ουσία κινέζικα. Όμως κανείς δεν έχει να τους προσάψει ότι δεν είναι premium, ότι δεν έχουν κορυφαία τεχνολογία ή ότι δεν είναι τα καλύτερα στην κατηγορία τους.

Ομοίως και κινέζικα προϊόντα που κατασκευάζονται εκεί, αλλά έχουν καταφέρει να κερδίσουν τους αγοραστές τόσο με το value for money, όσο και την ποιότητα κατασκευής τους. Είναι κινέζικα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, και όχι κακής ποιότητας που θα παρουσιάσουν προβλήματα. Γιατί κακά τα ψέματα, τα κινεζικά προϊόντα έχουν κακή φήμη. Είτε ότι είναι κακές αντιγραφές, είτε ότι χαλάνε αμέσως.
 
Η τεχνογνωσία των κινέζων έχει ανέβει επίπεδο, μαθαίνουν κάθε μέρα όλο και περισσότερα και δεν είναι κρυφό πως αντιγράφουν, αρκετά πετυχημένα, όλες τις μεγάλες μάρκες. Εταιρείες με τεράστιο ετήσιο κύκλο εργασιών πουλάνε εκατομμύρια μονάδες στην παγκόσμια αγορά και αυτό από μόνο του αποτελεί απόδειξη για την καλή δουλειά που κάνουν οι Κινέζοι και τα αξιόπιστα μοντέλα που κατασκευάζουν.

Μάλιστα αρκετές γνωστές μάρκες έχουν συνάψει συνεργασίες με Κινεζικές εταιρείες για την από κοινού σχεδίαση μοντέλων που έχουν όμως το Δυτικό σήμα στα πλαστικά τους. ¶λλο ένα δείγμα εμπιστοσύνης και ειδικά από μεγάλες εταιρείας που σίγουρα δεν θέλουν να αμαυρώσουν το όνομα τους, βγάζοντας στο δρόμο αμφιβόλου ποιότητας μοτοσυκλέτες.
 
Με λίγα λόγια δηλαδή, μπορεί κανείς να συναντήσει μερικές κακές αντιγραφές και χαμηλής ποιότητας μοτοσυκλέτες, όμως ως επί το πλείστων οι Κινέζικες μοτοσυκλέτες μπορούν να σταθούν άνετα στην αγορά και μάλιστα με μεγάλα πλεονεκτήματα τη χαμηλή τιμή και τον πλούσιο εξοπλισμό τους,  που τα καθιστά τις πιο value for money επιλογές στην κατηγορία τους.

Εσείς τι λέτε; Είστε έτοιμοι να αγοράσετε μια κινέζικη μοτοσυκλέτα ευρωπαϊκών προδιαγραφών ή έχετε ενστάσεις; Τι θα κοιτάξετε και μέχρι που είστε διατεθειμένοι να ρίξετε νερό στο κρασί σας, δεδομένου ότι η τιμή είναι πολύ πιο ανταγωνιστική;

Συντάκτης άρθρου Mototriti.gr

Προσφορές